Студенческий сайт КФУ - ex ТНУ » Учебный раздел » Учебные файлы »Кулинария

Виробництво драже

Тип: курсовая работа
Категория: Кулинария
Скачать
Купить
Складники, що використовуються для виробництва драже "Морські камінці з ізюмом" та "Кольоровий горішок". Основні стадії технологічної схеми виробництва драже. Розрахунок сировини та напівфабрикатів для асортименту виробів, що надходять на підприємство.
Краткое сожержание материала:

Размещено на

Кондитерський ринок - один з найпривабливіших і динамічно розвинутих на Україні разом з м'ясо-молочним, хлібопекарським і іншими сегментами харчової промисловості. У 2004 році виробництво кондитерських виробів в країні досягло відмітки в 934 000 тонн. Між тим, протягом останніх 5 років спостерігається тенденція до зниження темпів зростання ринку, що говорить про його наближення до насичення. Так, якщо в 1998 році темп зростання ринку становив 22,6%, то в 2004-му - всього лише 6,1%. Але, як вважають аналітики Агентства промислових новин (АПН), можливості його зростання все ще реальні, в основному за рахунок "преміум"-продукції і сегменту бісквітних рулетів, що мають можливості до расшірення.Процесс приватизації кондитерської галузі України створив сприятливий клімат для залучення іноземних інвестицій . Сьогодні на ринку присутні кілька великих світових концернів - це Nestle (ЗАТ "Львівська кондитерська фірма" Світоч "), Kraft Foods (ЗАТ" Крафт ФудзУкраіна "), Western NIS Enterprise Fund (ЗАТ" АВК "), Sigma Bleizer (ВАТ" Полтавакондитер " ), Trilini International (ЗАТ КФ "Харків'янка").

Решта фабрики в більшості своїй належать колективу підприємства і українським інвесторам. В цілому, кількість підприємств, що виробляють кондитерські вироби, в даний час налічує близько 800, причому 45% ринку належать 3 крупним компаніям - ДП "Кондитерська корпорація Roshen", ЗАТ "АВК", ЗАТ "ПО" Київ-Конті ", що дозволяє говорити про достатню концентрированість ринку. До складу найбільшого кондитерського концерну Roshen входять ЗАТ "Київська кондитерська фабрика ім. Карла Маркса", ВАТ "Вінницька кондитерська фабрика", ЗАТ "Маріупольська кондитерська фабрика", ЗАТ "Кременчуцька кондитерська фабрика". Загальний обсяг виробництва цих фабрик в натуральному вираженні в 2004 році склав 202 тисячі тонн, або 21,6% всього ринку. У 2004 році 5 кондитерських фабрик, що входять до складу корпорації "АВК", виробили 120,8 тисячі тонн продукції, або 12,92% від загального обсягу, і посіли друге місце у виробництві

Драже "Морські камінці з ізюмом"

Форма-різна

Поверхня-неровна,блискуча

Корпус-изюм

Накатка-цукрова,різноманітного забарвлення

Кількість штук в 1 кг-от 130 до 150шт

Вологість драже 7%(допустиме відхилення ±1%)

Найменування

Зміст сухих речовин,%

Витрати на 1 т фази . кг

Витрати на 1 т готової продукції, кг

В натурі

В сухих речовин

В натурі

В сухих речовин

Мийка і сушка ізюма на 310,3кг

Ізюм

80,0

1003,8

803,0

312,4

249,4

Виход

80,0

1000,0

800,0

310,3

248,5

Обсипання ізюма цукром на 371,9 кг

Родзинки

80,0

834,3

667,5

310,3

248,5

Цукрова пудра

99,85

168,2

168,0

62,6

62,5

Разом

-

1002,5

835,5

372,9

311,0

Вихід

83,3

1000,0

833,0

371,9

309,8

Дражерування на 999,0кг

Корпус(ізюм)

83,3

372,3

310,1

371,9

309,8

Поліровачний сироп

80,0

152,9

122,3

152,6

122,1

Какаовелла

94,0

15,2

14,3

15,2

14,3

Есенція

-

2,5

-

2,5

-

Цукова пудра

99,85

486,5

485,7

486,0

485,2

Кислота лимонна

98,0

4,3

4,2

4,3

4,2

Барвник червоний

-

0,2

-

0,2

-

Барвник жовтий

-

0,4

-

0,4

-

Барвник синій

-

0,2

-

0,2

-

Ітого

-

1034,5

936,6

1033,3

935,6

Вихід

93,0

1000,0

930,0

999,0

929,1

Глянцювання на 1000,0

Напівфабр.

Дражируван.

93,0

-

-

999,0

929,1

Кондир(цукровій сироп)

70

-

-

1,0

0,7

Глянец

100,0

-

-

0,4

0,4

Тальк

100,0

-

-

1,2

1,2

Ітого

-

-

-

1001,6

931,4

Вихід

93,0

-

-

1000,0

930,0

Приготування поливального сиропу на 152,6

Цукор

99,85

452,1

451,4

69,0

68,9

Патока

78,0

452,1

352,6

69,0

53,8

Разом

-

904,2<...

Другие файлы:

Технологія драже в промисловому виробництві (на прикладі драже "Ундевіт")
Класифікація лікарських форм в залежності від консистенції, переваги та недоліки використання драже. Сучасний стан вітчизняного фармацевтичного ринку....

Производство драже в промышленных условиях
Технологический процесс получения драже. Вспомогательные вещества органической или неорганической природы, которые используют в процессе производства...

Крахмальная патока. Производство драже и халвы
Антикристаллизаторы, применяемые в кондитерском производстве: назначение, свойства, механизм действия. Технологическая схема получения какао тертого,...

Технология приготовления драже, киселей и соков
Драже — разновидность конфет, имеет малые размеры, округлую или овальную форму. Состоит из корпуса и патоки. В качестве корпусов могут быть использова...

Драже