Студенческий сайт КФУ - ex ТНУ » Учебный раздел » Учебные файлы »Экономика

Калькулювання продукції сучасні методи калькулюванн

Тип: курсовая работа
Категория: Экономика
Скачать
Купить
Міністерство освіти і науки УкраїниСхідноукраїнський національний університетІмені Володимира ДаляФакультет управлінняКафедра менеджментуКУРСОВА РОБОТАна тему: «Калькулювання продукції, сучасні методи калькулювання»варіант №3Луганськ, 2006Міністерство освіти і науки УкраїниСхідноукраїнський національний університетІмені Володимира ДаляФакультет управлінняКафедра менеджментуКУРСОВА РОБОТАна тему: «Калькулювання продукції, сучасні методи калькулювання»з предмету “Управління ресурсами і витратами”Виконала: студентка групи УП-131Переходченко Д.А.Перевірили: к.е.н., доц.. Ромахова О.О.ст. вик. Христинко Л.М.Луганськ, 2006Практична частинаПри виконанні задачі необхідно:
  • Розрахувати відсутні суми, заповнивши таблиці довільної форми.
  • Провести розподілення окремих видів витрат: виробничих (по видам виробництв), загальновиробничих, адміністративних, збутових, інших витрат операційної діяльності, фінансових витрат.
  • Визначити суму фактичної собівартість випущеної готової продукції та відхилення від планової суми собівартості продукції, а також собівартість реалізованої продукції (результати надати у вигляді звітних калькуляцій по окремим видам виробництв та в цілому по загальній сумі собівартості).
  • Визначити загальну суму витрат підприємства.
  • Заповнити перший та другий розділи форми №2 “Звіт про фінансові результати підприємства” та визначити суму чистого прибутку (збитку) підприємства.
  • Провести аналіз ефективності діяльності підприємства
  • Надати окремі управлінські рішення, що до покращення управління витратами на підприємстві.
  • Вхідні данні:ТОВ “Делікатес” має наступні виробництва:
  • цех №1 по підготовці фаршу;
  • цех №2 з виробництва ковбасних виробів;
  • ремонтно-механічний цех;
  • енергетичний цех.
  • Виробництво продукції здійснюється цехами основного виробництва в двох переділах: 1 – підготовка фаршу, 2 – виробництво ковбасних виробів.Ремонтно-механічний цех виконує роботи з ремонту устаткування і виготовляє запасні частини для нього. У звітному періоді виконуються замовлення:
  • №1 – ремонт устаткування цеху №2
  • №2 – ремонт устаткування цеху №1
  • Енергетичний цех забезпечує цехи та служби тепловою енергією.Облік витрат на виробництво по цехам основного виробництва ведеться попроцесним методом, по ремонтно-механічному цеху – позаказним методом, по енергетичному цеху – простим методом.Нарахування амортизації активної частини основних засобів проводиться – кумулятивним методом.Амортизація будинків, офісних меблів, обчислювальної техніки та нематеріальних активів нараховується прямолінійним методом.Бухгалтерський облік запасів ведеться методом – ФІФО.Розподіл загальновиробничих витрат між витратами на виробництво та собівартістю реалізованої продукції здійснюється пропорційно нормальної потужності, яка становить за місяць.Сума загальновиробничих витрат при нормальній потужності склали 22000 грн.Питома вага змінних витрат 70%.Таблиця 1Реєстр господарських операцій за жовтень місяць поточного року.Інструкція до виконання курсової роботиВ ході написання курсової роботи необхідно заповнити наступні розрахункові таблиці:1. Для цілей нарахування амортизаційних відрахувань (за встановленими методами) необхідно заповнити табл. 2. Таблиця 2Розрахунок амортизаційних відрахувань основних засобівПрямолінійний метод нарахування амортизації припускає рівномірне списання первинної вартості основного засобу на протязі періоду експлуатації. Наприклад: первинна вартість основного засобу 30000грн., ліквідаційна вартість 2000, строк експлуатації – 7 років. Тоді сума амортизаційних відрахувань визначається: за рік (30000-2000)/7 = 4000грн.; за місяць 4000/12= 333,33грн.Кумулятивний метод припускає визначення коефіцієнту нарахування амортизації виходячи з строку експлуатації та суми цифр років. Наприклад: сума цифр років = 1+2+3+4+5+6+7=28Коефіцієнт нарахування амортизації визначається як відношення строку експлуатації, що залишився до суми цифр років: Кн.ам. за перший рік = 7/28= 0,25;Сума амортизаційних відрахувань визначається: за рік (30000-2000)х0,25=7000грн.; за місяць 7000/12=583,33грн. 2. Для цілей визначення вартості сировинних витрат (за встановленими методами) необхідно заповнити табл. 3. Сировинні витрати слід відносити до витрат цеху №1.При цьому, ціна на сировину повинна враховуватися без ПДВ (20%).
    Другие файлы:

    Калькулювання продукції, сучасні методи калькулюванн
    Розподілення окремих видів витрат: виробничих (по видам виробництв), загальновиробничих, адміністративних, збутових, інших витрат операційної діяльнос...

    Попроцесний метод калькулювання собівартості продукції
    Поняття методу калькулювання за процесами. Характеристика незавершеного виробництва, сутність умовних (еквівалентних) одиниць продукції. Багатопродукт...

    Калькулювання собівартості продукції. Управління залученням власного капіталу
    Склад статей калькулювання собівартості. Методи калькуляції продукції. Оптимальна структура капіталу та управління власним капіталом підприємства. Роз...

    Сучасні методи управління витратами на виробництві
    Економічне значення собівартості. Управління витратами та калькулювання собівартості продукції - інструменти управління підприємством та розділом упра...

    Порядок калькулювання повних і змінних витрат
    Теоретико-методологічні основи організації обліку витрат у ринкових умовах господарювання та сучасні методи їх розподілу. Система калькулювання за пов...