Студенческий сайт КФУ - ex ТНУ » Учебный раздел » Учебные файлы »Маркетинг

Асортимент та споживчі властивості сушеного винограду

Тип: курсовая работа
Категория: Маркетинг
Скачать
Купить
Курсова робота на тему:Асортимент та споживні властивості сушеного винограду ”1. Класифікація та асортимент сушеного виноградуСушений виноград класифікують за наступними ознаками (таблиця 1.2.1).Таблиця 1.1 – Класифікація сушеного виноградуПродовження таблиці 1.2.1Ізюм – висушені ягоди винограду відповідних сортів з насінням. До ізюмних сортів винограду відносять Султани, Катта - Курган, Німранг, Тайфі рожевий, Мускат олександрійський з цукристістю ягід не нижче 22 - 23 %.Вассарга чорна – отримують з винограду сортів тагобі і кара-узюм (з насінням); сушіння сонячне, з обробкою винограду в лужному розчині; колір сушених ягід чорний з червонуватим відтінком.Герміан (малага) – отримують з великого винограду сортів маска, німранг, джаус (з насінням); сушіння сонячне, з попередньою обробкою винограду у лужному розчині; відрізняється великими розмірами сушених ягід (); колір коричневий з бурим відтінком.Чилягі – отримують з винограду сортів чилягі і тер-баш (з насінням); сушіння сонячне, без попередньої обробки винограду; колір сушених ягід бурий.Кишмиш – висушені ягоди винограду відповідних сортів без насіння. Кишмиш одержують з безнасінних сортів Кишмиш білий, Кишмиш чорний, Кишмиш рожевий, Кишмиш Хишрау та ін. з щільною м'ясистою м'якоттю ягід і цукристістю не нижче 23 - 25 %.Бачена – сушений виноград, що одержують із безнасіннєвого сорту ак-кишмиш; сушіння сонячне, на глиняній площадці, без попередньої обробки винограду; колір сушених ягід коричневий з бурим відтінком.Кишмиш чорний - середньоазіатський високоякісний безнасіннєвий сорт винограду. Сушіння проводять в тіні без попередньої обробки ягід. Як правило, плодоніжки не відділяються, їх потрібно видаляти безпосередньо перед вживанням (додаток А).Офтобі (кишмиш білий) – отримують методом сонячного сушіння без попередньої обробки із дрібноягідних безнасіннєвих сортів Кишмишу білого (додаток А).Сабза сонячна – отримують з винограду сорту ак-кишмиш; сушіння сонячне, на площадках, з попередньою обробкою винограду в лужному розчині; колір сушених ягід коричневий чи світло-коричневий.Сабза штабельного сушіння (сабза золотиста) – виноград сушать на піддонах з попереднім обварюванням винограду в лузі й обкурюванням сірчистим газом (сульфітацією) з дрібноягідних безнасіннєвих сортів Кишмишу білого; колір сушених ягід від світло-зеленого до золотистого (додаток А).Соягі – отримують з винограду сорту ак-кишмиш; сушіння тіньове, з попереднім обкурюванням винограду сіркою; для сушіння відбирають грона рівного зеленуватого забарвлення; колір сушених ягід світло-зелений, іноді з жовтуватим відтінком.Шигані – отримують з безнасіннєвого чорного винограду сорту кара-кишмиш; сушіння сонячне, на глиняній площадці, без попередньої обробки винограду; колір сушених ягід чорний чи синювато-чорний, допускається наявність червонуватих ягід (додаток А).Коринка – дрібні (4 – 5мм) висушені ягоди винограду відповідних сортів. Коринка (біла, рожева і чорна) виробляється тільки у Греції з місцевих сортів винограду. Розмір висушеної ягоди - ледь більше зернятка перцю. Коринка використовується в основному у кондитерському виробництві.Авлон - сушений виноград із суміші кишмишних та ізюмних сортів винограду різного забарвлення, отриманих різними способами2. Хімічний склад та споживні властивості сушеного виноградуСпоживні властивості харчових продуктів визначаються їх хімічним складом. Середній хімічний склад сушеного винограду наведено у таблиці 2.1Таблиця 2.1 – Хімічний склад сушеного винограду на 100г продукту * с – вміст дуже незначнийУ таблиці 3 проаналізовано вміст мінеральних речовин та вітамінів у сушеному винограді від середньої добової потреби людини.Таблиця 3.1 – Процентний вміст мінеральних речовин та вітамінів у сушеному винограді від середньої добової потреби дорослої людини Проаналізувавши дані таблиць 1, 2 та 3, можна зроби наступні висновки:
  • у сушеному винограді міститься значна кількість калію (43% від добової потреби дорослої людини), тому його варто споживати для нормалізації функцій нервово-м’язової та серцево-судинної систем, підвищення артеріального тиску;
  • 100г сушеного винограду забезпечує 21% добової потреби натрію. Натрій бере участь у процесах внутрішньоклітинного та міжклітинного обмінів, у підтримці осмотичного тиску в крові та тканинних рідинах, в утворенні буферної системи крові, що забезпечує кислотно-лужне середовище, відіграє важливу роль у регуляції водно-сольового обміну;
  • у сушеному винограді мітиться 3 мг заліза на 100г продукту, що становить 18% добової потреби дорослої людини. В організмі людини залізо знаходиться у складі гемоглобіну крові, міоглобіну, м’язів, деяких ферментів, що беруть участь у окисно-відновних процесах;
  • 100г сушеного винограду забезпечує більше, ніж на 10% потребу у вітаміні В1, магнію та фосфору. Магній стимулює синтез білка, сприяє поліпшенню жовчовиділення та виведенню холестерину, нормалізації збудження нервової системи та діяльності серцевого м’яза, має антисептичні та судинорозширюючі властивості, поліпшує перистальтику кишечника. Фосфорні сполуки входять до складу нервової тканини головного мозку, скелетних і серцевих м’язів, потових залоз. Вітамін В1 використовують для ін’єкцій при серцево-судинних захворюваннях, входить до складу багатьох ферментів.
  • Таким чином, сушений виноград варто споживати для профілактики захворювань серцево-судинної та нервової систем.Літературні дані свідчать, що:
  • у сушеному винограді багато рідкого мікроелемента - бору, який необхідний для профілактики і при лікуванні остеопорозу в людей похилого віку;
  • завдяки унікальному сполученню цукрів сушений виноград володіє м'якою обволікаючою дією і допомагає позбутися від в...
  • Другие файлы:

    Асортимент та споживчі властивості синтетичних миючих засобів
    Аналіз стану ринку синтетичних миючих засобів в Україні. Склад та споживчі властивості миючих засобів; їх класифікація за агрегатним станом, призначен...

    Товарознавча оцінка якості плодово-ягідних виробів на прикладі вишневих джемів
    Асортимент та фактори, що формують споживчі властивості джемів. Споживчі властивості фруктів і ягід, які використовують для виробництва джему. Фальсиф...

    Оцінка ергономічних властивостей м'яких меблів ЗАТ "Лагода"
    Стан розвитку ринку м`яких меблів в Україні. Споживчі властивості м’яких меблів, їх формування у процесі виробництва. Технологічний процес виготовленн...

    Споживчі властивості, класифікація та місця вирощування плодів
    Споживчі властивості плодів. Класифікація, види, помологічні сорти та місця вирощування. Утворення складних і несправжніх соковитих плодів. Хвороби ба...

    Оцінка якості кисломолочних продуктів в Україні
    Асортимент кисломолочних продуктів, їх споживчі властивості, хімічний склад. Виробництво продуктів, їх маркування і фасування, умови транспортування т...