Студенческий сайт КФУ - ex ТНУ » Учебный раздел » Учебные файлы »Кулинария

Макаронні вироби

Тип: отчет по практике
Категория: Кулинария
Скачать
Купить
План
  • Ознайомлення з підприємством.
  • Схема технологічного процесу й опис технологічних операцій. Обладнання, на якому виконується виробництво.
  • Оцінка якості готової продукції згідно вимог Держстандартів.
  • Ознайомлення із посадовими обов’язками основних кадрових працівників.
  • Реалізація та вартість продукції.
  • Ввідний інструктаж. Безпека праці на підприємстві.
  • 1. Ознайомлення з підприємством.Підприємство ТОВ "Відона" складається з двох основних цехів:
  • цех по виготовленню вермішелі швидкого приготування;
  • цех по виготовленню смакових приправ.
  • На підприємстві також містяться склади на які приймається сировина, а також склади для зберігання готової продукції.В розпорядженні підприємства знаходиться лабораторія, яка контролює поступання сировини на склади, звідки вона потрапляє на виробництво в основний цех.На чолі адміністрації підприємства стоїть директор.Опис технологічних операційБорошно просіюється на віброситі марки "Піонер", для видалення сторонніх включень, після чого зважується і подається на змішування з бульйоном в тісто мішальну машину, яка працює 25-35 хвилин. Утилізація відходів здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства.Тісто поступає на розподільчі вальці. Розподілювач змішаного тіста має ручку для регулювання подачі тіста до перших вальців, де формується полоса із тіста відповідної товщини. Отриманий лист тіста з першого вальця подається до вторинних вальців, де чотирма парами прокатних барабанів продовжується розкачування тіста до товщини 0,9 - 1 мм. На виході з вальців знаходяться валки для повздовжнього формування виробу і межі попередньої відрізки.Після різця макарони швидкого приготування ходять в кожух для формування переплетеної форми – спіральки. Потім макарони за допомогою стрічки транспортера, довжиною 16 – 18 м, подається в камеру безперервного парування. Час термічної обробки парою – 2 - 3 хвилини. При виході з камери макарони швидкого приготування не змінюють своєї форми. Переплетені макарони подаються на регульований розподілювач, де ножі ріжуть його на необхідну кількість, довжиною 18 – 20 см. Макарони швидкого приготування подаються транспортером під вентилятор для видалення залишків вологи, після чого ходять в чашки, де і набирають форми прямокутного брикету. Подальше слідування напівфабрикату проходить двома варіантами:
  • макарони подаються на обжарку в пальмовому маслі, за допомогою сковороди, яка складається із фасовочних чашок, що затоплені у маслі і безперервно рухаються. Макарони швидкого приготування жаряться у сковороді при температурі 130 – 170 0С у пропорції 400/1000 кг, до жовтого кольору протягом 2 – 3 хвилин.
  • напівфабрикат подається в сушильну камеру, температура в якій становить 40 – 50 0 С, продуктивність якої становить 600 кг/год.
  • Після виходу макаронів швидкого приготування зі сковороди чи сушильної камери, вони потрапляють в охолоджувальну камеру, в якій вмонтовано чотири охолоджуючих вентилятори.Пакування.Макаронні вироби швидкого приготування, пресовані в брикети пакуються в двошаровий полімерний матеріал за ГОСТ 7730 або за чинною нормативною документацією, дозволений до застосування Міністерством охорони здоров'я та комплектуються зі спеціями та олією.Вага одного пакету 55 – 65 грам.Допустиме відхилення в меншу сторону від маси нетто при вологості 75% не повинні перевищувати в грамах:
  • 15 грам від середньої маси 10 пакувальних одиниць споживчої тари згідно Р 50 – 056 – 96;
  • 4,5 грам від пакувальної одиниці, згідно Р 50 – 056 – 96;
  • Відхилення поверхні границі не регламентується.Упаковані брикети складаються шарами в картонні ящики по ГОСТ 13511 кількістю 50 і 100 штук.МаркуванняМаркування споживчої тариНа споживчій тарі двома мовами (українською та російською) повинно бути вказано:
  • товарний знак (логотип);
  • назва підприємства, його місцезнаходження;
  • назва продукції;
  • маса нетто пакування з гранично допустимими відхиленнями -5%;
  • спосіб приготування;
  • дата виготовлення;
  • термін придатності до споживання;
  • умови зберігання;
  • енергетична цінність в ккал, на 100 грам продукту;
  • штрих-код;
  • склад продукту;
  • харчова цінність в 100 грамах продукту;
  • позначення цих технічних умов без року затвердження;
  • національний знак відповідності за ДСТУ 2296 за умови дозволу на використання.
  • На пакувальну одиницю додатково допускається наносити рекламні матеріали.Маркування транспортної тари.На транспортній тарі повинно бути вказано:
  • товарний знак (логотип);
  • назва підприємства, його місцезнаходження;
  • назва продукції;
  • маса нетто пакувальної одиниці;
  • кількість пакувальних одиниць споживчої тари;
  • дата виготовлення;
  • позначення цих технічних умов без року затвердження;
  • термін придатності до споживання;
  • умови зберігання;
  • національний знак відповідності за ДСТУ 2296 за умови дозволу...
  • Другие файлы:

    Виробництво макаронних борошнистих кондитерських виробів та рослинної олії
    Споживання макаронних виробів в Україні досягає від 6 до 7 кг на 1 людину в рік, при нормі 5-5,5 кг. Споживання макаронних виробів залежить від врожай...

    Силікатна промисловість. Виробництво керамічних виробів
    Виробництва, пов'язані з переробкою піску, вапняку, глини, різних гірських порід і шлаків на керамічні вироби. Будівельні, електроізоляційні, вогнетри...

    Асортимент сучасних керамічних матеріалів та виробів
    Особливості фізико-хімічних процесів формування структури керамічних матеріалів. Матеріали для декорування (глазур, ангоби, керамічні фарби). Стінові...

    Декоративно-прикладне мистецтво та народні художні промисли України XIX ст.
    Характерний для міського ремесла періоду феодалізму цеховий лад, його ознаки. Народне прикладне мистецтво в післяреформенний період, яке мало характер...

    Захоплюючі вироби із природних матеріалів
    Захоплюючі вироби із природних матеріалів. Яскраві та вигадливі іграшки, зроблені власноруч, можуть прикрасити дитячу кімнату чи стати орігінальними п...