Студенческий сайт КФУ - ex ТНУ » Учебный раздел » Учебные файлы »Астрономия

Товарознавство електротоварів

Тип: реферат
Категория: Астрономия
Скачать
Купить
Реферат на тему:Товарознавство електротоварівСпоживчі властивості непродовольчих товарівСпоживчі властивості товару – це властивості, за допомогою яких він задовольняє наші конкретні потреби.Призначення: доцільність випуску даного товару, соціальної адреси і споживчого класу товару, відповідність товару оптимальному асортименту, морального зносу. Функціональність - відповідність товару своєму прямому призначенню: Досконалість виконуваної функції (склад і структура, функціональна і технічна ефективність), конструктивність (габарити) універсальність застосування, досконалість виконання допоміжних операцій.Надійність - здатність товарів виконувати свої функції, зберігаючи експлуатаційні показники в заданих межах протягом необхідного проміжку часу .Ергономічність - зручність і комфорт споживання виробу. Гігієнічність; Відповідність виробів формі тіла, правильній поставі, оптимальної хватки руки; відповідність виробу і його елементів енергетичним можливостям м'язів.Естетичність – здатність предмета виражати свою суспільну цінність (соціально-культурну значимість, ступінь корисності). Раціональність форми (відповідність форми призначенню, конструкції, використовуваному матеріалу, технології виготовлення); Цілісність композиції (краса і художня виразність виробу); Досконалість виробничого виконання і збереженні товарного вигляду.Хімічні властивості – стійкість матеріалів і виробів до дії різних реагентів – води, кислот і лугів. Характеристика джерел світла.Електричні освітлювальні лампи за принципом дії поділяються на: лампи накалювання; люмінесцентні лампи; галогенні лампи.У лампах накалювання електроенергія виробляється при нагріванні електричним струмом вольфрамової нитки.По призначенню ці лампи поділяються на освітлювальні, лампи для ліхтарів, медичні, для кіно- і фоторобіт. Термін служби – 1000 годинЗа формою балона – грушоподібні, циліндричні, грибоподібні.По конструкції тіла розжарення. Форма спіралі або подвійної спіралі.По матеріалу заповнення балона: вакуумні і заповнені інертним газом.По конструкції цоколя: з різьбовим цоколем і з штифтовим цоколем.У залежності від скла балона роблять безбарвні, прозорі, матові, молочні і пофарбовані лампи накалювання.По використовуваній в лампах напрузі – на 127, 220 В.У залежності від потужності випускають лампи накалювання 4 груп:
  • Група В: лампи, потужністю 15 і 25 Вт, вакуумні, з тілом накалювання у вигляді спіралі;
  • Група Г поєднує лампи аналогічної потужності з аргоновим наповнювачем;
  • Група Б: біспіральні аргонові чи азотні лампи потужністю 40, 60, 100, 150 і 200 Вт;
  • Група БК: біспіральні криптонові лампи 40, 60, 100 Вт.
  • Люмінесцентні лампи. Трубка діаметром 27-40 мм і довжиною від 437 до 1500 мм.В основі принципу їхньої дії лежить використання ефекту світіння спеціальних речовин.Вони відрізняються більшою економічністю і довговічністю. Термін служби – 10000 годин.По спектральному складі випромінюваного світла люмінесцентні лампи поділяють на 9 типів:ЛД – лампи денного світла; ЛХБ – лампи холодного білого кольору; ЛДЦ – лампи денного кольору з поліпшеною світловіддачею; ЛБ – лампи білого кольору; ЛТБ – лампи теплого білого кольору; ЛЕ – лампи червоного, жовтого, зеленого, блакитного кольору.У залежності від форми трубки поділяють на циліндричні, кільцеві, квадратні, О-подібні та У-подібні.Потужності: 4, 6, 8, 15, 20, 30, 40, 65, 80 і 125 Вт.Галогенні лампи – термін служби до 4000 годин.Світильники складаються з освітлювальної апаратури і лампи.У залежності від характеру розподілу світлового потоку розрізняють арматуру прямого світла (до 90% світла вниз), арматуру відбитого світла (до 90% світла вгору) і арматуру розсіяного світла (форма кулі).По призначенню: декоративні чи для місцевого освітлення.У залежності від місця розташування:
  • Люстри і підвіси – підвішуються до стелі чи стіни.
  • Бра – кріпляться на стінах;
  • Лампи – установлюються на столах;
  • Плафони – кріпляться на стелі;
  • Торшери –стоять на підлозі;
  • Ліхтарі – ручні і кишенькові, у вигляді авторучок;
  • Вбудовані світильники – встановлюються у середині стін, стель і підлог.
  • Основні технічні параметри роботи світильників:світлотехнічні показники; кількість ламп і потужність; компактність і розміри світильника.Холодильники і морозильникиЗа способом одержання холоду їх поділяють на: компресорні, абсорбційні, термоелектричні.Компресорні. Фреон (холодоагент) під тиском надходить у компресор, де відбувається його стиск і нагрівання. Потім нагріті пари надходять у конденсатор, що має більш низьку температуру, ніж температура фреону. Там за рахунок різниці температур відбувається перетворення пари в рідину, що через вузьку капілярну трубку виходить у випарник. У випарнику здійснюється зниження тиску і кипіння холодоагенту. При кипінні тепло поглинається, і в холодильній камері поступово знижується температура.У звичайній холодильній камері температура від +2 до +10, у низькотемпературному відділенні від -18 і нижче.Наявність системи No-frost, що автоматично разморожує холодильник. Повітря за допомогою спеціальних вентиляторів поширюється рівномірно по всьому холодильнику. Підвищений рівень шуму, сушить продукти.Система Frost-free видаляє воду по спеціальним каналу.Додавання комп'ютерної системи контролю, звукова сигналізація відкритих дверей, виткане овочеве відділення, електронне керування, таймер і т.д.Стинол, Атлант, Норд, Bosch, Siemens, Indesit, Daewoo, Ariston, Sharp, Samsung.Абсорбційні. Холодоагент – концентрований розчин аміаку, що разом з воднем заливається в холодильний апарат.Циркуляція холодоагенту і теплопередача забезпечуються за допомогою нагрівання електричного чи газового наповнювача. У морозильних відділеннях підтримується температура біля -5.Компактні по розміру, безшумно працюють, ергономічні.
    Другие файлы:

    Товарознавство пакувальних матеріалів і тари
    Підручник розрахований на підготовку бакалаврів, спеціалістів спеціальностей «Товарознавство і комерційна діяльність», «Експертиза товарів і послуг»,...

    Товарознавство взуття

    Товарознавство Зерноборошняні товари

    Товарознавство мяса Ковбасні вироби

    Товарознавство харчових продуктів. Асортимент і оцiнка якості масла вершкового