Студенческий сайт КФУ - ex ТНУ » Учебный раздел » Учебные файлы »Культура и искусство

Товарознавча характеристика споживної цінності макаронних виробів

Тип: реферат
Категория: Культура и искусство
Скачать
Купить
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИКИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТКафедра товарознавства та експертизи продовольчих товарівКУРСОВА РОБОТАз дисципліни «Товарознавство харчових продуктів»на тему:«Товарознавча характеристика споживної цінності макаронних виробів»Студентки 2 курсу 16 групифакультету ресторанно-готельного та туристичногобізнесуденної форми навчанняНаливайко Наталії ФедорівниНауковий керівникСамойленко А.А.Київ 2009ЗМІСТ1. Вступ ……………………………………………………………………………... 32. Огляд літератури ……………………………………………………………….. 5 2.1.Стан ринку макаронних виробів в Україні ……………………………….. 5 2.2. Характеристика асортиментної структури макаронних виробів на Україні…………………………………………………………………… 10 2.3. Вплив сировини та технології виробництва на якість макаронних виробів ……………………………………………………….. 15 2.4. Вимоги до якості макарон та методи їх визначення ……………………. 223. Практична та експерементальна частини ……………………………………... 27 3.1.Оцінка якості макарон різних виробників ………………………………... 27 3.1.1. Характеристака виробників макарон та їхньої продукції …………... 27 3.1.2. Експерементальне дослідження якості макарон різних виробників за органолептичними та фізико-хімічними показниками ……………… 304. Висновки та пропозиції ………………………………………………………… 325. Список використаних джерел ………………………………………………….. 346. Додатки …………………………………………………………………………… 36ВСТУПЗа останній час макарони та макаронні вироби перетворилися для найширших мас населення в один з основних продуктів харчування, по суті - третій по значимості після хліба та молока.Макаронні вироби — це особлива група зерноборошняних товарів, яка доступна за ціною, добре знайома покупцям і налічує безліч прихильників серед населення.Макаронні вироби - продукти, які отримують висушуванням до 13%-ої вологості і нижче сформованих виробів із тіста макаронного борошна з збагачувачами або без них. Це один із найпоширеніших продуктів харчування в усьому світі.Асортимент макаронних виробів дуже широкий, але його різноманіття залежить від якості борошна, технічного обладнання виробництв, присутності рецептурних додатків, наявності пакувальних матеріалів. Асортимент нараховує до 30 найменувань одночасно. Він може розширюватися за рахунок різноманіття форми.Велике значеня для макаронних виробів мають їх споживні властивості, які визначаються насамперед їх хімічним складом. Макаронні вироби характеризуються високою харчовою цінністю, яка зумовлена складовими пшеничного борошна і різними збагачувачами, передовсім яєчними і молочними продуктами. Найбільш цінними речовинами які входять до складу макаронних виробів, є білки та вуглеводи, завдяки яким вироби мають високу енергетичну цінність.Перевагою макаронних виробів є швидке приготування (5-20 хв.). Готові до вживання макаронні вироби мають високі органолептичні властивості - добрий смак, приємний зовнішній вигляд та ін.Макаронні вироби широко використовуються в кулінарії для приготування різних страв з м`ясом, рибою, сиром, для виготовлення харчових концентратів, м`ясних, рибних та овочевих консервів.Висушені до необхідної вологості макаронні вироби стійкі при зберіганні і добре витримують транспортування. Вони не дуже гігроскопічні, добре зберігають свою харчову цінність.Фахівцям відомо, що високоякісні макаронні вироби можна зробити лише зі спеціального борошна, яке виробляють з твердої пшениці. Протягом останніх років дефіцит такого борошна значно зріс, тому для виробництва макаронних виробів використовується борошно, властивості якого не відповідають технологічним вимогам. Вітчизняні макаронні вироби з цієї причини не можуть конкурувати з імпор
Другие файлы:

Експертиза макаронних виробів
Характеристика сучасного ринку макаронних виробів, використовувана сировина для їх виробництва. Нове у виробництві макаронних виробів. Асортимент мака...

Шляхи удосконалення проведення експертизи якості макаронних виробів
Моніторинг нормативно-правової бази щодо якості та експертизи макаронних виробів. Узагальнення основних вимог до якості, маркування, пакування, трансп...

Товарознавча експертиза ковбасних виробів
Правила проведення експертизи ковбасних виробів. Вимоги до якості ковбасних виробів та їх дефекти. Правила прийомки ковбасних виробів. Товарознавча ек...

Товарознавча характеристика оздоблюючих виробів на основі природного каменю
Види оздоблюючих виробів з природного каменю та застосування їх в будівництві. Товарознавча характеристика якості кам’яних матеріалів; основні відомос...

Проект модернізації виробництва короткорізаних макаронних виробів
Проект модернізації ВАТ "Сумська макаронна фабрика", аналіз та оцінка його економічної ефективності. Особливості організації виробництва якісних корот...