Студенческий сайт КФУ - ex ТНУ » Учебный раздел » Учебные файлы »Спорт и туризм

Аналіз діяльності готелю "Хутір"

Тип: отчет по практике
Категория: Спорт и туризм
Скачать
Купить
Система матеріально-технічного постачання, санітарно-технічного й інженерно-технологічного обслуговування. Аналіз ринку послуг готельного господарства в Коломацькому районі Харківської області. Організація і технологія обслуговування у готелі "Хутір".
Краткое сожержание материала:

Размещено на

Размещено на

Міністерство освіти і науки України

Харківський торговельно-економічний інститут

Київського національного торговельно-економічного університету

Кафедра технології та організації ресторанного бізнесу

ЗВІТ

з переддипломної практики

Студентки

Тимченко С.А.

Харків 2014

Зміст

Вступ

1. Загальне ознайомлення з базою переддипломної практики

2. Ознайомлення із системою матеріально-технічного постачання, санітарно-технічного й інженерно-технологічного обслуговування

3. Аналіз ринку послуг готельного господарства в Коломацькому районі Харківської області

4. Організація і технологія обслуговування у міні-готелі «Хутір»

5. Профорієнтаційна робота

Висновок

Список використаних джерел

Вступ

На тлі підвищеного попиту на готелі середньої цінової категорії в Україні також відзначено зростання сегмента міні-готелів, які за рівнем надаваних послуг нітрохи не гірше ніж великі готелі, більш того, нерідко перевершують їх за якістю. Основними клієнтами таких готелів є бізнесмени та індивідуальні туристи, кількість яких в Україні щорічно збільшується на 10-15% [1].

Для початку визначимося з самим поняттям. Міні-готелями називаються всі готелі з кількістю номерів у фонді не більше 25. Відповідно до загальноприйнятої класифікації, по ряду причин міні-готелі не належать ні до якої категорії зірковості. При цьому рівень комфорту і якість обслуговування в них, як правило, цілком відповідає всім стандартам. Міні-готелям вигідно надавати свої послуги за прийнятними цінами, адже через малого обороту коштів, їм доводиться залучати клієнтів порівняно недорогими номерами.

Номера в них можуть бути як 2, 3, так і 4-місцевими, з домашнім затишком і європейською якістю. Звичайно ж, оселившись в номер будь-якого великого готелю можна спокійно відпочити, але далеко не завжди у великих готельних комплексах може бути тихо. Слід відмітити, що незважаючи на сучасний ремонт, номера у великих готелях мають деякий ефект казенності і тому відчути себе по-домашньому в них неможливо. В невеликих готелях кожен гість здатний повною мірою відчувати затишок домашньої обстановки, атмосферу спокою.

Проходження переддипломної практики відбувалося у Комунальному підприємстві «Коломацьке виробниче управління житлово-комунальним господарством», яке має у своєму складі міні готель «Хутір», що розташовується за адресою смт Коломак, вул. Леніна 28, Коломацький р-н., Харківська обл.

Під час проходження пре дипломної практики моєю основною метою було здобуття практичних навичок та вдосконалення аналітичної, практичної, діагностичної, дослідницької та інноваційної діяльності. Вивчення наявної технічно та матеріальної бази підприємства, внесення пропозицій щодо вдосконалення та оптимізації виробничих та сервісних процесів.

Основні цілі та завдання практики:

ь Поглиблення та закріплення знань та навичок, які були отримані під час попереднього проходження навчальної та виробничої практики;

ь Отримання та закріплення навиків дослідницької діяльності, виявлення проблем на всіх рівнях на підприємстві, пошук шляхів їх вирішення, аналіз господарської діяльності підприємства;

ь Розвиток практичних навичок ділового спілкування зі спеціалістами та керівниками практики;

ь Ознайомлення з обслуговуючими технологічними процесами, циклами та операціями, що лежать в основі діяльності підприємства;

ь формування знань і умінь щодо реалізації технологічних та управлінських процесів, для забезпечення ефективного виробництва і споживання готельних, ресторанних послуг відповідно до міжнародних стандартів якості та гостинності;

ь ознайомлення з нормативними документами та технологічними стандартами послуг проживання та харчування на даному підприємстві, а також системою контролю за дотриманням якості послуг;

ь Підготовка (сбір та аналіз) практичного та нормативно-довідкового матеріалу для виконання дипломної роботи.

Короткотривалий перебіг практики дозволив максимально ефективно відпрацювати практичні навички здобуті підчас навчання. Зібрати необхідну кількість практичного та довідкового матеріалу для написання дипломної роботи.

1. Загальне ознайомлення з базою переддипломної практики

готель санітарний обслуговування

Міні - готель «Хутір» належить до КП «Коломацьке ВУЖКГ», розташований за адресою смт Коломак, вул. Леніна 28, у центрі населеного пункту. До нього легко дістатися, як з головної дороги, що веде до селища, так із прилеглих сіл. Міні готель зорієнтований на проживання людей, які приїжджають до селища у відрядження, оскільки на території району функціонує цукровий завод, завод з переробки молокопродуктів та 5 колгоспів. Постійний потік клієнтів забезпечується саме цими факторами.

Міні - готель був заснований у 2007р. за ініціативи курівництво районної та селищної ради. Готель працює цілодобово,надаються послуги міні-кухні для самостійного харчування також можливе забезпечення харчуванням за визначеним меню у столовій, яка розташовується на першому поверсі готелю. Обслуговування споживачів ведеться згідно графіком: сніданок о 7.00, обід - 15.00, вечеря 19.00. Вартість харчування у вартість номеру не включається і становить 60 грн. на день. Надається безкоштовно доступ до мережі Інтернет.

Загальна кількість номерів 5, тип та цінова політика приведена у таблиці 1.1.

Таблиця 1.1

Тип номеру

Кількість номерів

Ціна за добу

Стандарт,одномісний

2

30 грн

Напівлюкс, двумісний

2

75 грн

Люкс, двомісний

1

130 грн

2. Ознайомлення із системою матеріально-технічного постачання, санітарно технічного й інженерно-технологічного обслуговування

Раціональна організація постачання підприємств ресторанного господарства сировиною, напівфабрикатами, продуктами і матеріально-технічними засобами є найважливішою передумовою ефективної і ритмічної роботи виробництва, що дозволяє більш повно задовольняти споживчий попит, сприяє прискоренню оборотності коштів, зниженню витрат і підвищенню рентабельності.

На території Коломацького району організовані і працюють спеціалізовані господарства з виробництва овочів, фруктів, ягід, функціонує мережа м'ясо- і молочнопереробних підприємств. Немає проблем з постачаннями овочів та фруктів у будь-яку пору року. Достатньо ефективно працюють торгові представництва фірм, які забезпечують постачаннями підприємство ресторанного господарства широким асортиментом нових продуктів харчування, замороженими кулінарними виробами, найрізноманітнішою консервною продукцією.

До організації продовольчого постачання підприємств ресторанного господарства висуваються такі вимоги: забезпечення широкого асортименту товарів в достатній кількості і належної якості протягом року; своєчасність і ритмічність завезення товарів при дотриманні графіка завезення; скорочення ланцюга просування товарів; оптимальний вибір постачальників і своєчасне укладання з ними договорів на поставку товарів.

Розрізняють такі види постачання підприємств ресторанного господарства: продовольче і матеріально-технічне.

Правильна організація продовольчого постачання - найважливіша умова задоволення попиту населення на продукцію ресторанного господарства.

Нормальна робота підприємств потребує безперебійного постачання матеріально-технічними засобами, устаткуванням, інвентарем, спецодягом, столовим посудом та ін. Від цього залежить виконання виробничої програми підприємства, якість блюд, культура обслуговування споживачів. Для ефективної та ритмічної роботи підприємства необхідно організувати завезення товарів з різних джерел. Основними є підприємства-виробники.

Підприємства-виробники продовольчих товарів різних форм власності: державні підприємства харчової промисловості, акціонерні товариства, об'єднання, приватні фірми, які виготовляють продукти харчування. Великий внесок в організацію продуктового постачання вносять виробники сільськогосподарської продукції: колишні колгоспи, багато з яких перетворилися в акціонерні "товариства; фермерські господарства, приватні, які пропонують надлишки своєї продукції. Підприємства ресторанного господарства можуть закуповувати продукти на ринках, оптових ринках, у магазинах, у приватних осіб. У сезон дозрівання овочів, фруктів багато підприємств для розширення асортименту своєї продукції займаються самозаготовленням (солінням, квашенням, консервацією і т. ін.).

Багато видів продуктів надходять на підприємства через посередників - оптові фірми:

- оптові фірми і холодильники, які забезпечують м'ясом, маслом, рибними і гастрономічн...

Другие файлы:

Профіль готелю "Президент"
Аналіз макросередовища готелю "Президент": аналіз конкурентів, постачальників, споживачів та контактних аудиторій. Реклама як ефективний засіб поширен...

Аналіз стану та результатів окремих напрямів діяльності готелю "Світязь"
Управління маркетинговою та логістичною діяльністю готелю. Функціональні обов’язки та повноваження персоналу. Аналіз стану основних засобів у готелі,...

Бізнес-план на відкриття готелю "Гальшка" в м. Острог
Мета створення готелю "Гальшка" в м. Острог. Одержання найвищого прибутку при мінімальних витратах, реалізація якісних товарів, високий рівень сервісу...

Розробка проекту готельного комплексу
Визначення функціонально-планувальних вимог до структури будівлі проектованого готелю і обґрунтування розміщення готелю на земельній ділянці. Моделюва...

Аналіз фінансових показників діяльності готелю
Розрахунок потреби готелю у власних оборотних коштах на плановий рік та приросту нормативу власних оборотних коштів. Визначення джерел фінансування пр...