Антибіотики (властивості, застосування, взаємодія)
Антибіотики: історія відкриття, властивості та виробництво
Роль мікроорганізмів в перетвореннях органічних речовин. Історія відкриття антибіотиків, їх класифікація та способи отримання. Властивості, спектр і м...
Чутливість деяких патогенних мікроорганізмів до антибіотиків цефалоспоринів ІІІ покоління
Антибіотики: історія відкриття, застосування та класифікація. Визначення чутливості до антибіотиків за методом дифузії в агар, методом серійних розвед...
Сульфатна кислота і сульфати
Найважливіші природні сульфати, якісна реакція на сульфат-іон. Застосування сульфатної кислоти і сульфатів в промисловості. Хімічні та фізичні властив...
Вплив наночастинок золота на біологічні системи різного рівня організації
Фізико-хімічні, біологічні, фармакологічні властивості і застосування металів нанорозмірів. Методи отримання та характеристика наночастинок золота, їх...
Вода: властивості, стани, значення та причини забруднення
Природні види води, їх взаємодія з атмосферою і літосферою. Предмет вивчення гідрології. Хімічні властивості води. Вологість повітря і кількість атмос...