Студенческий сайт КФУ - ex ТНУ » Учебный раздел » Учебные файлы »Промышленность, производство

Загальна технологія виробництва цукру-піску та цукру рафінаду

Тип: курсовая работа
Категория: Промышленность, производство
Скачать
Купить
Міністерство аграрної політики УкраїниСумський національний аграрний університетКафедра переробки м’яса та м’ясопродуктівКУРСОВА РОБОТАз дисципліни "Загальні технології харчових виробництв"Тема роботи: Загальна технологія виробництва цукру-піску та цукру рафінадуКерівник роботи Неліна Катерина ПетрівнаСтудент Калюжний Денис ВалерійовичГрупаТМЯ 0503-12008Міністерство аграрної політики УкраїниСумський національний аграрний університетКафедра переробки м’яса та м’ясопродуктівЗавдання на курсову роботуз дисципліни „Загальні технології харчових виробництв"Студенту Калюжному Д.В. групи ТМЯ 0503-1 III курсу
  • Тема курсової роботи "Загальна технологія виробництва цукру-піску та цукру рафінаду"
  • Перелік обов’язкового графічного матеріалу: апаратурно-технологічна схема виробництва цукру, усього 1 лист формату А1.
  • Рекомендована спеціальна література та матеріали: методичні вказівки до виконання курсової роботи / Суми: Сумський національний аграрний університет, 2008. 19 с.
  • Строк виконання ________________________________________
  • Строк захисту __________________________________________
  • Дата видачі завдання "___" _______________ 2008 р.
  • Керівник роботи Неліна Катерина ПетрівазмістВСТУП
  • ОБГРУНТУВАННЯ РЕЦЕПТУРНОГО СКЛАДУ ПРПОДУКТУ
  • АНАЛІЗ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ ВИРОБНИЦТВА ЦУКРУ-ПІСКУ
  • Приймання, первинна обробка й підготовка сировини
  • Теплова обробка
  • Пакування
  • Зберігання
  • АНАЛІЗ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ ВИРОБНИЦТВА ЦУКРУ-РАФІНАДУ
  • Підготування сировини
  • Термічна обробка сировини
  • Пакування
  • Зберігання
  • ОРГАНІЗАЦІЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТА КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ ПРОДУКТУ
  • ВИЗНАЧЕННЯ ШЛЯХІВ РОЗВИТКУ ТЕХНОЛОГІЧНОЇ СХЕМИ
  • РОЗРОБКА АПАРАТУРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОЇ СХЕМИ ВИРОБНИЦТВА ЦУКРУ-ПІСКУ
  • СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИВСТУПЦукрова промисловість України – це одна з найбільших промисловостей держави. Оскільки цукровий буряк є основною сировинною базою вітчизняних цукрових заводів України, то конкурентоспроможність та ефективність виробництва цукрових буряків в Україні є одним з найбільш важливих елементів у проблемі підтримки та збереження всього цукрового маркетингового ланцюжка.Цукор – вуглевод, що практично цілком складається із сахарози (С12Н22О11). За рахунок вуглеводів задовольняється половина загальної енергетичної вимоги нашого організму. Тому, як би ми не прагнули замінити в нашому меню цукровий пісок чи рафінад на овочі та фрукти, вживання їх кілограмами все рівно не може задовольнити вимогу організму в цукрі. Дуже мало його міститься в дарах природи. Оптимальний склад їжі людини повинен містити 50-70% вуглеводів, де на долю сахарози приходиться близько 10%. Це близько цукру на добу, або у рік. На відміну від продуктів, що містять цукор (цукерок, шоколаду, напоїв, кондитерських виробів) цукор - це практично чиста сахароза. В нашому організмі вона розщеплюється на глюкозу та фруктозу, які через кров поступають спочатку в печінку, а потім до окремих клітин, забезпечуючи їх енергією. Встановлено, що цукор навіть при вживанні його в надмірних кількостях здатен негативно впливати на наше здоров’я лише за наявності жирів, які містять насичені жирні кислоти. Проте нестача цукру в організмі може призвести до гіпоглікемії (занижено...
    Другие файлы:

    Виробництво цукру-піску
    Виробництво цукру-піску та цукру-рафінаду з цукрового буряка - система складних фізико-хімічних перетворень початкового продукту. Аналіз технологічног...

    Технологія виробництва цукру-рафінаду
    Дослідження рецептурного складу продукту, приймання, первинної обробки, підготовки сировини, пакування і зберігання. Вивчення процесу розпуску цукру-п...

    Особливості технології виробництва цукру-піску в промислових умовах
    Коротка історія цукроварної справи. Реальний стан ринку цукру на Україні. Органолептичні і фізико-хімічні показники цукору-піску. Аналіз технології ви...

    Загальна технологія виробництва цукру в Україні, проблеми та перспективи конкурентоздатності галузі
    Сучасний стан та основні проблеми цукрової галузі в Україні. Аналіз технологічного процесу виробництва цукру-піску. Приймання, первинна обробка й підг...

    Устаткування для виробництва цукру
    Будова і принцип дії багатоходового кожухотрубного підігрівача, горизонтальної мішалки-кристалізатора. Недоліки і переваги будови ротаційного пресу дл...