Загальна технологія виробництва цукру-піску та цукру рафінаду
Міністерство аграрної політики УкраїниСумський національний аграрний університетКафедра переробки м’яса та м’ясопродуктівКУРСОВА РОБОТАз дисципліни "Загальні технології харчових виробництв"Тема роботи: Загальна технологія виробництва цукру-піску та цукру рафінадуКерівник роботи Неліна Катерина ПетрівнаСтудент Калюжний Денис ВалерійовичГрупаТМЯ 0503-12008Міністерство аграрної політики УкраїниСумський національний аграрний університетКафедра переробки м’яса та м’ясопродуктівЗавдання на курсову роботуз дисципліни „Загальні технології харчових виробництв"Студенту Калюжному Д.В. групи ТМЯ 0503-1 III курсуТема курсової роботи "Загальна технологія виробництва цукру-піску та цукру рафінаду"Перелік обов’язкового графічного матеріалу: апаратурно-технологічна схема виробництва цукру, усього 1 лист формату А1.Рекомендована спеціальна література та матеріали: методичні вказівки до виконання курсової роботи / Суми: Сумський національний аграрний університет, 2008. — 19 с.Строк виконання ________________________________________Строк захисту __________________________________________Дата видачі завдання "___" _______________ 2008 р.Керівник роботи Неліна Катерина ПетрівазмістВСТУПОБГРУНТУВАННЯ РЕЦЕПТУРНОГО СКЛАДУ ПРПОДУКТУАНАЛІЗ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ ВИРОБНИЦТВА ЦУКРУ-ПІСКУПриймання, первинна обробка й підготовка сировиниТеплова обробкаПакуванняЗберіганняАНАЛІЗ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ ВИРОБНИЦТВА ЦУКРУ-РАФІНАДУПідготування сировиниТермічна обробка сировиниПакуванняЗберіганняОРГАНІЗАЦІЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТА КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ ПРОДУКТУВИЗНАЧЕННЯ ШЛЯХІВ РОЗВИТКУ ТЕХНОЛОГІЧНОЇ СХЕМИРОЗРОБКА АПАРАТУРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОЇ СХЕМИ ВИРОБНИЦТВА ЦУКРУ-ПІСКУСПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИВСТУПЦукрова промисловість України – це одна з найбільших промисловостей держави. Оскільки цукровий буряк є основною сировинною базою вітчизняних цукрових заводів України, то конкурентоспроможність та ефективність виробництва цукрових буряків в Україні є одним з найбільш важливих елементів у проблемі підтримки та збереження всього цукрового маркетингового ланцюжка.Цукор – вуглевод, що практично цілком складається із сахарози (С12Н22О11). За рахунок вуглеводів задовольняється половина загальної енергетичної вимоги нашого організму. Тому, як би ми не прагнули замінити в нашому меню цукровий пісок чи рафінад на овочі та фрукти, вживання їх кілограмами все рівно не може задовольнити вимогу організму в цукрі. Дуже мало його міститься в дарах природи. Оптимальний склад їжі людини повинен містити 50-70% вуглеводів, де на долю сахарози приходиться близько 10%. Це близько цукру на добу, або у рік. На відміну від продуктів, що містять цукор (цукерок, шоколаду, напоїв, кондитерських виробів) цукор - це практично чиста сахароза. В нашому організмі вона розщеплюється на глюкозу та фруктозу, які через кров поступають спочатку в печінку, а потім до окремих клітин, забезпечуючи їх енергією. Встановлено, що цукор навіть при вживанні його в надмірних кількостях здатен негативно впливати на наше здоров’я лише за наявності жирів, які містять насичені жирні кислоти. Проте нестача цукру в організмі може призвести до гіпоглікемії (занижено...