Лиз Бурбо - ПЯТЬ ТРАВМ, которые мешают быть самим собой

Название:
ПЯТЬ ТРАВМ, которые мешают быть самим собой
Автор:
Купить в Лабиринте
Написати цю книгу я змогла завдяки наполегливості та наполегливості багатьох дослідників, яких, як і мене, заперечення та скепсис критиків не змусили відмовитися від публікації результатів своїх пошуків і роздумів. Треба сказати, дослідники знають, що нападки на них і на їх роботи неминучі, і зазвичай готуються до цього. Надихають їх ті, хто позитивно сприймають нові відкриття, а ще - надія допомогти людям в їх еволюції. Першим серед дослідників, яким я повинна висловити свою подяку, був австрійський психіатр ЗИҐМУНД ФРЕЙД: це йому належить грандіозне відкриття несвідомого в людині; це він наважився заявити, що фізична природа людського істоти невіддільна від його емоційної і ментальної структури.
Я вдячна також одному з його учнів, ВІЛЬГЕЛЬМУ РАЙХУ, який, як я вважаю, став великим предтечею метафізики. Він першим встановив безперечну зв'язок між психологією і фізіологією, показавши, що неврози вражають не тільки ментальне, але і фізичне тіло.
Надалі психіатри Джон ПЬЕРРАКОС* і Александер ЛОУЕН (обидва учні Вільгельма Райха) відкрили біоенергетику і показали, що воля хворого до зцілення однаково важлива і для його фізичного тіла, і для емоцій, і для інтелекту..