Календарь
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Популярное
Архив
Апрель 2022 (4)
Март 2022 (12)
Февраль 2022 (17)
Январь 2022 (19)
Март 2020 (6)
Февраль 2020 (13)
Студенческий сайт КФУ (ex ТНУ) » Новости » НЕ_СПАТЬ » АртПоле-Крим 15-16 жовтня
Новости » НЕ_СПАТЬ : АртПоле-Крим 15-16 жовтня
0
Автор: LENTA | Дата: 20 сентября 2011 | Просмотров: 949

Фестиваль проходитиме у вихідні рівно посеред осені. В Криму це час спостережень, усвідомлень і стиглих плодів — айви, горіхів і гранатів. Час, що дає можливість ще раз відчути літо, проте в ньому вже немає галасливих туристів, дискотек і шаленої спеки. «Східні Ворота. АртПоле-Крим» — це фестиваль-екскурсія по місту-саду, в якому є прекрасний Ханський палац, Успенський монастир, середньовічний університет Зинджирли медресе, печерне місто Чуфут-Кале, мечеті, старовинні цвинтарі та фонтани. Фестиваль для тих, хто шукає глибшого порозуміння з навколишнім світом, чому сприятиме дивовижна історія цього міста, де з давніх часів жили люди різних національностей та релігій, де і зараз звучить кримсько-татарська, українська, російська, вірменська, грецька, польська та інші мови.
В ці дні кримські майстри поділяться секретами своєї майстерності в гончарстві, килимарстві, вишивці, ювелірній справі, а також познайомлять з притаманними цій території заняттями, як то традиційне приготування кави та східних солодощів, малюнки хною, заготівля й правильне збереження трав, танці та гра на традиційних музичних інструментах. Таким чином кожен з гостей отримає можливість безпосередньо доторкнутися до міста.
Щодо музичної програми, вона складатиметься з двох частин — власне народів Криму (традиційна музика кримських татар, чінгіне, греків і османів) та міжнародної world-music-програми, в якій візьмуть участь чеські Cankisou, польський Оркестр святого Миколая, українські ДахаБраха, Ойра та Зіра.
Учасниками лендарт-програми стануть відомі українські художники Жанна Кадирова, Андрій Гуренко, Ілона Сільваші, Ярослав Присяжнюк та інші. Новими для «АртПоля» і надзвичайно органічними в контексті Бахчисарая будуть геліографіті — малювання живим вогнем у живому просторі. Художники Володимир та Тетяна Бахтови разом з зацікавленою публікою за допомогою факелів створюватимуть ілюзорні вогняні образи — відтворюватимуть зниклі архітектурні об’єкти або химерні вогняні ліси, потоки й човни. Саме по собі дійство нагадуватиме містичний танок, проте фотоапарати зафіксують завершені вогняні малюнки.
Основним майданчиком фестивалю обрано Східні Ворота Чуфут-Кале, звідки можна спостерігати захід і схід сонця, численні гірські хребти й море вдалині. А основним майданчиком для геліографіті — розташована під ним долина Ашлама-Дере. Ашлама-Дере в прямому перекладі з татарської означає «де зростають прищеплені дерева». Це долина садів, у яких стояла перша ханська резиденція — палац Ашлама-Сарай. «У кримських татар справа щеплення на паростках старих дерев і на диких деревах у лісі вважається природньою справою, — розповідає Володимир Бахтов. — Спроба зробити щеплення сучасних ідей художніми методами в настільки складному історичному просторі, яким є південно-західний Крим, може виявитися як несподівано плідною, так і безнадійно авантюрною, як власне і щеплення рослин. Але кримські татари завжди носили з собою інструмент для щеплення дерев і нескінченно експериментували. Уважне ставлення митців до історичного і природного ландшафту стане незамінним інструментом в його новій інтерпретації».
Квитки
Квитки — 80 грн, можна придбати на Квитках.UA
Умови
С житлом у Бахчисарї проблем не виникає. Є різноманітні пропозиції — від 30 грн до 400 грн., від простих умов у місцевих жителів до високого рівня приватних готельчиків.
Детальнішу інформацію можна отримати в Туристсько-інформаційному центрі Бахчисарая або за тел. 066 100 6022.
Крім того — для власників наметів) — на головному фестивальному майданчику біля Східних Воріт Чуфут-Кале буде розташоване наметове містечко, забезпечене питною водою та обладнане біотуалетами.
 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.