Календарь
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Популярное
Архив
Апрель 2022 (4)
Март 2022 (12)
Февраль 2022 (17)
Январь 2022 (19)
Март 2020 (6)
Февраль 2020 (13)
Студенческий сайт КФУ (ex ТНУ) » Новости » ЧП » «У ТЕНДЕРАХ ЗІ СТВОРЕННЯ СИСТЕМИ «112» ВІЗЬМУТЬ УЧАСТЬ АМЕРИКАНСЬКІ КОМПАНІЇ» – МІНІСТР ВІКТОР БАЛОГА
Новости » ЧП : «У ТЕНДЕРАХ ЗІ СТВОРЕННЯ СИСТЕМИ «112» ВІЗЬМУТЬ УЧАСТЬ АМЕРИКАНСЬКІ КОМПАНІЇ» – МІНІСТР ВІКТОР БАЛОГА
0
Автор: LENTA | Дата: 25 июля 2011 | Просмотров: 665

Американські урядові структури і провідні компанії, які працюють у сфері запобігання і управління надзвичайними ситуаціями, будуть залучатися до створення в Україні системи екстрених телефонних викликів за єдиним номером 112. Таку думку сьогодні висловив керівник МНС Віктор Балога за підсумками тижневого офіційного візиту міжвідомчої делегації до США. Його здійснено на запрошення директора Агентства Сполучених Штатів із торгівлі та розвитку Леокадії Зак.
 
Міністр повідомив, що програма перебування українських посадовців була інтенсивною і охоплювала всі аспекти створення системи «112» - від техніко-економічного обґрунтування до організації усього комплексу реагування на надзвичайні ситуації. «Ми проводили до п’яти офіційних переговорів і робочих зустрічей на день. Нашими співрозмовниками були представники американських урядових структур і компаній, які займають лідерські позиції з виробництва устаткування і надання послуг, необхідних для створення українського аналога «911». Ми також відвідали нью-йоркський Центр управління у надзвичайних ситуаціях і такий же регіональний підрозділ у Арлінгтоні, передмісті Вашингтона. Українська делегація ставила питання ширше: важливо було з’ясувати та проаналізувати всю логістику, починаючи від безпеки людини і закінчуючи реагуванням на масштабні кризи. Ми в онлайн-режимі дослідили, як працюють ті технології, які американці пропонують впровадити в Україні».
 
При цьому члени української делегації, до якої входили представники МВС, Міністерства охорони здоров’я, Державної авіаційної адміністрації, фахівці з авіабезпеки великих аеропортів зійшлися на думці про необхідність єдиного підпорядкування майбутньої системи «112». Приклад США наочно засвідчив, що така система може бути ефективною тільки тоді, коли знаходитиметься «під одним дахом».  
 
За словами В.Балоги, проведено докладні консультації про можливість залучення урядових організацій США і компаній-виробників до побудови системи «112». Значну увагу було приділено вивченню досвіду запобігання надзвичайним ситуаціям при масовому скупченні людей та процедур безпеки в аеропортах, що особливо актуально під час проведення в Україні матчів європейської футбольної першості 2012 року.
 
Урядовець відзначив важливість і конкретність проведеної зустрічі з представниками компаній, які розробляють і постачають технології, товари та послуги у сфері управління надзвичайними ситуаціями. «На цьому бізнес-брифінгу були присутні представники із топ-списку корпорацій, які вже десятиліттями працюють у сфері безпеки і реагування на кризи. Високий рівень участі засвідчив, що система «112» є для американців серйозною пропозицією, якою вони дуже хочуть скористатися. Такий інтерес не можна не використати з вигодою для України».     
 
У своєму виступі на цій зустрічі В.Балога підтвердив, що пріоритетною метою уряду України є розгортання мережі «112» у чотирьох містах, які прийматимуть матчі Євро-2012, а в ближчій перспективі після цього – у всіх  населених пунктах країни. «Створення системи єдиного екстреного виклику – це завдання, яке ставить Президент і повністю підтримує зусилля в цьому напрямку», -  підкреслив міністр.
 
Керівник МНС констатував велику зацікавленість іноземних інвесторів до побудови системи «112». Фахівцями міністерства було ретельно вивчено зарубіжний досвід реалізації подібних проектів.
 
У цьому контексті міністр вказав на переконливі результати втілення американських технологій у сфері забезпечення безпеки населення. «Цілком закономірно, що тут американські компанії тримають першість. Адже технології реагування на надзвичайні ситуації в Америці розвивалися з середини минулого століття, коли вперше було впроваджено прототип системи «911», яка й донині забезпечує безпеку американців».
 
За словами урядовця, одержані результати візиту міжурядової делегації до США є вельми змістовними, що дозволяє упритул підійти до початку робіт зі створення системи «112». Агентство США з розвитку і торгівлі вже визначило компанію, яка за кошти американського бюджету розробить техніко-економічне обґрунтування цього масштабного проекту. «Підсумки проведених у США переговорів доводять, що американці дуже активно змагатимуться за право брати участь у розгортанні мережі «112» в Україні як в організаційному, так і в технологічному аспектах», - сказав В.Балога.
 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.